Resguide London

London - Norra Europas shoppingstad

Välkommen till din reseguide över London. I denna guide ska vi försöka ge dig som turist i London tips på vad du kan göra som turist under din London vistelse. Här hittar du information över sevärdheter som Madame Tussaud's, Buckingham Palace, The London Eye och Big Ben. Men även tips på shopping i olika delar av staden London som i den populära shoppingen runt Oxford Street.

London i korthet

Staden London i Storbritannien har dryga 7 miljoner invånare och är Storbritanninens huvudstad. Till skillnad från många av de andra EU länderna så har Storbritannien inte gått över till Euro utan här används fortfarande Pund. 1 Pund är ca:13:50 sek

Att göra som turist i London

London som stad innehåller mycket att göra för en turist i London. Ska du hinna med alla sevärdigheter så får du vara kvar i staden i några veckor då det finns hur mycket som helst att utforska i London.

Här hittar du bland annat berömda sevärdigheter som vaxkabinettet Madame Tussauds, det 135 meter höga pariserhjulet The London Eye den kända Big Ben

Shopping i London

För att shoppa i London behöver du verkligen ha utrustat dig med rätt skor och en utvilad kropp. Bra shopping hittar du på ett flertal ställen runt staden och ibland kan du behöva åka med kollektivtrafikens tunnelbana eller buss mellan de olika områderna. Bra områden att shoppa i London är Oxford Street, Sloane Street, Regent Street, Bond Street samt området runt Covent garden. Ett annat trevlig besök som man kan göra är att besöka kända varuhuset Harrods. Hitta till Harrods med tunnelbana till stationen Knightsbridge på Piccadilly linjen.

Fotboll i London

I London är fotboll en mycket populär sport och i London finns flera Premier Leauge klubbar som spelar i den högsta Engelska fotbolls divisionen. Fotbolls ligan spelas under vinter halvåret och avslutas under våren. Så när du är i London och är intresserad av fotboll så ska du verkligen passa på att gå på fotboll på någon av London klubbarnas matcher. Läs mer om fotbolls resor till London. Där hittar du information om hur du kommer över fotbollsbiljetter till matcher med Arsenal och Chelsea.

Ta sig runt i London

Kollektiv trafiken i London är mycket bra. Det är enkelt att hitta runt i London stad med tunnelbanan. Vill man inte åka under jorden så finns det även gott om bussar att åka med.

Flyg till London

Efterssom att London är en populär stad för oss svenskar att besöka så finns det massor med flygbolag som erbjuder flyg till London. Restiden för att flyga till London är cirka 2 timmar och 30 minuter från Stockholm. Är du ute efter en billig flygbiljett till London så rekommenderas att titta på Flygvaruhuset som erbjuder flyg till London från ett flertal flygbolag och därmed kan du enkelt hitta den billigaste resan för dig till London.

Flygplatserna runt London

Heathrow flygplats
Heathrow är Londons största flygplats och en av europas mest trafikerade.

Från Heathrow flygplats tar du dig snabbast in till London med tåget Heathrow Express vilket tar cirka 15 minuter och kostar runt 14 pund.

Gatwick flygplats
Gatwick är den andra största flygplatsen i London och ligger cirka 5 mil söder om staden.

Från Gatwick flygplats in till London tar du dig enklast med buss eller tåg. Tåget Gatwick Express till Londons centrum kostar cirka 15 pund.

Luton Flygplats
Luton flygplats används främst av lågprisbolag och ligger cirka 5 mil utanför London.

Från Luton flygplats in till centrala London finns det möjlighet att åka både tåg och buss. Tåg från Luton till London kostar cirka 15 pund.

Stanstead flygplats
Även till Stanstead flygplats flyger ett stort antal lågpris flygbolag och flyger man till London med Ryanair så kommer man till Stanstead eller Luton.

Från stansted flygplats som ligger cirka 4 mil utanför London så går det tåg och buss in till centrala London. En tågbiljett kostar cirka 15 pund.

Nöjen i London

För nöjen i London är nattlivet väldigt intensivt och populärt runt nöjeskvarteret Soho.

En dag i London som turist

Besöker man London och har lite tid på sig så delar MyGuide med sig av ett tips på hur du som turist ska lägga upp din dag för att optimera den maximalt.

London som stad innehåller som sagt mycket att göra. Har man dock ont om tid på sitt Londonbesök och vill flänga runt lite i staden och hinna se lite så kan man lägga upp dagen så att man stiger upp tidigt och besöker vaxkabinett Madame Tussaud's troligen kommer det vara kö redan nu, så du får räkna med att stå bland allt folk ett tag.

När Madame Tussauds är avverkat så kan man bege sig mot floden Themsen som rinner genom staden och området runt Big Ben (The Palace of Westminster). Ta en titt på Big Ben och fortsätt sedan över Themsen för att ta och titta på den magnifika utsikten över London genom att åka i det stora pariserhjulet The London Eye 135 meter över marken som ligger på Themsens södra sida.

Förhoppningsvis har du haft lite tur under dagen och klockan är inte mer än runt 12 och du har nu några timmar på dig att shoppa på din London resa. På vägen in mot Oxford street och shoppingen tar du ett stopp vid Piccadilly Circus för att se de mäktiga neonreklamskyltarna. Kanske dags för en lunch och du fortsätter sedan till fots uppför Regent street och mot Oxford Street. Väl på Oxford Street kryllar det av butiker som det mäktiga varhuset Top Shop med flera stora kedjor.

Om du sedan hinner så kan du försöka ta dig mot Convent Garden och titta på shoppingen runt denna gata. Här hittar du massor av intressant shopping och varför inte sluta dagen på en bar med en Pint.

London Karta

Vill du se en bra London karta så har google en väldigt bra och detaljerad karta över London där du kan leta runt efter platser, tunnelbanestationer och planera din resa till London som turist.

London kartan hittar du här.

Denna reseguide över London är levande och kommer att uppdateras efter hand. Har du önskemål eller förslag till denna sida så får du gärna kontakta MyGuide genom kontakt[at]my-guide[dot]se.

Senast ändrad: torsdag 12 november 2009

Boka resor och hotell

Supersaver
Travelstart

lördag 26 september 2015

MyGuide på Twitter

MyGuide på Twitter.
Följ myguideseMyGuidese Twitter.

torsdag 22 april 2010

Resnytt

MyGuide kan nu stolt presentera de sensaste resenyheterna direkt på MyGuide. Genom ett partnerprogram tillsammans med MyNewsdesk.

fredag 04 december 2009

Resa Prag

Tid att resa till vackra Prag. Här hittar du information inför din resa till Prag.

Läs mer: Resa Prag.

tisdag 06 maj 2008

Boka skidresa

Vintern närmar sig med stormsteg och skidresan lockar många. Med SAS kan du boka flyg billigt till din skidresa.

onsdag 12 december 2007

Boka fotbollsresa

Fotbollen i Europa drar in på den andra halvan av säsongen. Här hittar du information inför din fotbollsresa.

Fotbollsresa England
Fotbollsresa Spanien
Fotbollsresa Italien

söndag 09 december 2007

Blogg om resor

Besök resebloggen och få de senaste reseerbjudandena.

måndag 15 oktober 2007